MSVK logo Katalog Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě
 
 
  Přidat do mé schránky  |  Uložit/odeslat  

Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 23.12.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Zvolte formát: Standardní Katalogizační lístek Zkrácený záznam S návěštími polí S kódy polí MARC
Formát Kniha
Hlavní záhlaví LinkWest, O. D., 1958-
Název LinkPtáky starolapené : české středověké pochoutky / O. D. West
Nakl. údaje Praha : Stanislav Juhaňák - Triton, 2023
Popis (rozsah) 181 stran : ilustrace
Typ obsahu text

EXEMPLÁŘE Všechny jednotky
ISBN 978-80-7684-244-1 (brožováno)
Varianta názvu LinkČeské středověké pochoutky
Poznámka Podnázev na patitulu: jak a co staří Čechové vařili na ohni, aneb, naše kuchyně v době předsporákové (od počátku středověku do poloviny 18. století) s vybranými recepty pro amatérské kuchaře.
Poznámka Obsahuje bibliografii
Anotace Jaká opravdu byla česká kuchyně v oněch podivuhodných dobách, kdy Země ještě byla placatá, České království mocné, všechny potraviny bio a lokální, a vzácné koření přiváželi kupci po nebezpečných cestách z podivných a dalekých končin, které téměř nikdo neznal a neuměl si je ani představit?Zajímá vás, kde se v české kuchyni vzala svíčková, jak to bylo se starodávnou specialitou české kuchyně španělskými ptáčky, jak servírovat páva, co je šilkrůta nebo co je to vydávený zoft?V této knize se navíc dočtete i o zdravé stravě našich předků, slušných způsobech při jídlebez příborů nebo veselém hodování krále Václava IV. v lázni. Dozvíte se o české středověké kuchyni a vaření před vynálezem kuchyňského sporáku spolu s řadou receptů, které si můžete doma sami vyzkoušet. Nakladatelská anotace..



Klíčová slova * kuchařky * jídla * středověk * do 19. stol. * potraviny * zvyky * strava * dějiny * historie * Česko
MDT Link641/642


Systém. číslo 006511343


Zvolte formát: Standardní Katalogizační lístek Zkrácený záznam S návěštími polí S kódy polí MARC