|
Formát
| Kniha |
|
Hlavní záhlaví
| West, O. D., 1958- |
|
Název
| Ptáky starolapené : české středověké pochoutky / O. D. West |
|
Nakl. údaje
| Praha : Stanislav Juhaňák - Triton, 2023 |
|
Popis (rozsah)
| 181 stran : ilustrace |
|
Typ obsahu
| text |
|
|
|
|
EXEMPLÁŘE
| Všechny jednotky |
|
ISBN
| 978-80-7684-244-1 (brožováno) |
|
Varianta názvu
| České středověké pochoutky |
|
Poznámka
| Podnázev na patitulu: jak a co staří Čechové vařili na ohni, aneb, naše kuchyně v době předsporákové (od počátku středověku do poloviny 18. století) s vybranými recepty pro amatérské kuchaře. |
|
Poznámka
| Obsahuje bibliografii |
|
Anotace
| Jaká opravdu byla česká kuchyně v oněch podivuhodných dobách, kdy Země ještě byla placatá, České království mocné, všechny potraviny bio a lokální, a vzácné koření přiváželi kupci po nebezpečných cestách z podivných a dalekých končin, které téměř nikdo neznal a neuměl si je ani představit?Zajímá vás, kde se v české kuchyni vzala svíčková, jak to bylo se starodávnou specialitou české kuchyně španělskými ptáčky, jak servírovat páva, co je šilkrůta nebo co je to vydávený zoft?V této knize se navíc dočtete i o zdravé stravě našich předků, slušných způsobech při jídlebez příborů nebo veselém hodování krále Václava IV. v lázni. Dozvíte se o české středověké kuchyni a vaření před vynálezem kuchyňského sporáku spolu s řadou receptů, které si můžete doma sami vyzkoušet. Nakladatelská anotace.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klíčová slova
| * kuchařky * jídla * středověk * do 19. stol. * potraviny * zvyky * strava * dějiny * historie * Česko |
|
MDT
| 641/642 |
|
|
|
|
|
|
|
Systém. číslo
| 006511343 |
|
|